Hoppa till innehållet

Axel Berger

Copy & Strateg

 

Direkt: 0761 300 300
E-post: axel.berger@formsmedjan.se

Formsmedjan stärker och breddar sin strategiska kompetens inom copywriting och hållbarhet genom rekrytering av Axel Berger.

Formsmedjan har under en längre tid utvecklat sitt erbjudande med fokus på ökat kundvärde genom affärsutveckling, digitalisering och kommunikation. Med rekryteringen av en senior copywriter, som i över ett decennium arbetet med hållbarhetsfrågor på en hög nationell nivå, vässas erbjudandet ytterligare, säger Formsmedjans VD Palle Andersson: 

– Det känns fantastiskt kul att vi nu får med Axel på vår utvecklingsresa. Vi har följt honom och hans arbete under väldigt många år och får nu en stark resurs och ett tillskott i vår organisation. Det är speciellt välkommet nu, med tanke på norra Sveriges starka industriella utveckling och ledande position inom grön omställning.  

Axel kommer närmast från en egen verksamhet med tonvikt mot B2B och gruvindustri, samt kommunikation, strategi och affärsutveckling med hållbarhetsfokus. I mer än tjugo år i branschen har han levererat affärs- och teknikcopy, hållbarhetskommunikation, uppdragsjournalistik och målerisk storytelling åt en mängd olika företag, organisationer och offentlig förvaltning. 

– Efter många år som egen har suget efter att åter vara en del av ett större sammanhang växt sig allt starkare. Jag tilltalas av Formsmedjans engagerade och opretentiösa syn på kommunikation och hur man vill skapa värde för sina kunder, säger Axel Berger:

Under 2022 har Formsmedjan fortsatt att växa och till viss del byggt om sin organisation. Målsättningen har varit att stärka byråns förmåga, så att man tillsammans med kunderna kan utveckla deras affärer och lönsamhet i en starkt föränderlig omvärld.

– I post-covidtider med krig i Europa, en instabil global ekonomi och nödvändigheten av hållbar omställning är det, paradoxalt nog, centralt med både förändringsbenägenhet och långsiktighet. Tydliga värderingar, framförhållning och att våga utmana sin affärsidé blir avgörande för företagens förmåga att ta sig genom tuffa tider och möta framtida utmaningar, menar Palle Andersson och fortsätter: 

– Inte minst den gröna omställningen påverkar såväl strategiska vägval samt behovet av, och hur, företagen kommunicerar. Axel kommer att bidra till att hjälpa våra kunder att möta de här utmaningarna och i många fall dessutom göra kommunikationen kul att ta till sig. Livet måste också få vara kul ibland, även i tuffa tider.

Våra kunder
 • "Vi har en ständigt positiv respons från våra kunder och det är det viktiga"
  Emma Kero
  Kero
  Läs mer
 • "Formsmedjan sticker ut med sin brutala ärlighet och vi hittade snabbt varandra."
  Per-Erik Mattsson
  Hermelinen
  Läs mer
 • "Vi behöver en sparringpartner och inte en traditionell annonsleverantör"
  Joakim Persson
  a och d
  Läs mer
 • "Kontaktvägen är kort och responsen oftast mycket snabb"
  Ronny Sundqvist
  KAMI
  Läs mer
Vad vi gör

Strategiskt stöd

Genom ett nära arbete med våra kunder agerar vi rådgivare, beslutsstöd, bollplank och ledare för genomförande av olika kommunikationsinsatser. Vi har även specialistkunskap inom gällande lagstiftning inom vårt arbetsområde (ARU-Certifiering)

 

Webb

Utifrån kundens behov skapar vi den webb som bäst hjälper kunden att nå sina mål. Exempelvis via e-handelsförsäljning, effektivisering, produktvisning, eventexponering eller rekrytering.

Digitala stödsystem

Med smarta funktioner effektiviserar vi kundens verksamhet. Det kan handla om tidrapportering, anställningsförfaranden, enkäter, e-handel eller integration mot andra externa system.

Sociala medier

Via sociala medier utvecklar vi våra kunders relation till sina kunder, driver trafik för konvertering på webbplatser och virala kampanjer för ökad varumärkesspridning.

Trycksaker

Med ord och bild skapar vi trycksaker i form av foldrar, produktkataloger, broschyrer, årsredovisningar, annonser, utskick, storformat med flera.

Radio

Vi planerar, producerar och hanterar radioreklam för våra kunder. Vi har ett brett nätverk av röster och musikproducenter. Ett riktat budskap till rätt målgrupp ger alltid goda resultat. 

Event

Vi hjälper våra kunder med genomförande av alla typer av event som, exempelvis, konferenser, visningar och mässor. Vi uppfyller eventets syfte genom bra planering och tydliga mål.

Film

Vi producerar allt från reklam- och informationsfilm till varumärkesbyggande och imageskapande filmer för fullvisning likväl som kortare varianter för speciella kanaler.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

By Formsmedjan. Powered by Yago