Hoppa till innehållet
13 sep 2023

Välkommen Vita

Ni som varit förbi vårt kontor på sistone har säkert stött på vår senaste praktikant Vita. För er andra kommer här en beskrivning av denna hitflyttade formgivare som vi Formsmeder efter kort tid redan förstått hyser en stor omtanke om andra.

Hej Vita, kan du berätta lite mer om dig själv?
Jag heter Vita, har 16 års erfarenhet som grafisk designer och kom till Sverige på grund av att kriget i Ukraina. Min övertygelse är att rätt design gör människors liv enklare. 

Vad har du för bakgrund?
Jag har grundskola, gymnasium samt universitetsexamen i matematik och ekonomi. Jag är utbildad lärare och har en 1-årig utbildning som data designer. Min karriär började med att som grafiker producera studiematerial på universitetet i min hemstad där jag är född och uppvuxen. Sedan arbetade jag för ett privat tryckeri som data designer, där jag gjorde presentationsmodeller för böcker, tidningar och instruktioner. De senaste 10 åren jobbade jag på ett Läkemedelsföretag "Yuria Pharm" i Kiev. Där designade jag tryckmaterial till bipacksedlar och läkemedelsförpackningar. 

Hur ser ditt liv ut nu?
Jag bor i Södra Svartbyn, Boden, i en villa tillsammans med min sambo Per, min son Artur och våran katt Oti.

Har du några fritidsintressen?
Fritiden ägnar jag mycket med familjen. Husvagnsturer tycker jag mycket om och även promenader i naturen. Vintertid är det skoterutflykter och isfiske som jag tycker om.

På fritiden studerar jag svenska, gillar sport, framförallt volleyboll och generellt att vara aktiv. 

Vad gör du på Formsmedjan?
Jag arbetar med designuppdrag åt olika företag och organisationer. På Formsmedjan försöker jag lära mig om det skandinaviska formuttrycket. Jag försöker verkligen att lära mig, då allt nytt för mig! Det här är en mycket spännande upplevelse i mitt liv som designer!

Hur är det att vara på Formsmedjan/Boden/Norrbotten?Att vara på Formsmedjan och få arbeta med designuppdrag är utmanande och väldigt roligt, att förstå vad uppdragsgivarna vill, men också lärorikt att ställa frågor på svenska. Design i sig är lätt för mig och något jag tycker om att göra.

Kul tycker vi att du Vita valt just Boden och Norrbotten! 

 

 

20 jun 2023

Sommarstängt och sommaravslutning

Efter en fantastisk vår är det dags för paus efter första halvlek. Vi håller stängt 10 juli-4 augusti, då är det dags för oss att ta lite välbehövlig semester.

Innan dess så gör vi vår officiella sommaravslutning på Sörbyfestivalen 1 juli. Det är ett event som Sörbyn Lodge tillsammans med Boden Event anordnar och som innehåller allt från musikunderhållning med Nordman m.fl, byakamp, hoppborg, hinderbana och motorträff.

Så vill du fira in sommaren med oss, passa på att komma förbi och surra med oss över riktigt gott käk, kalla drycker och kanske ett par hopp i Vitträsket från hopptornet. 
Läs mer här. 

Vi kommer tillbaka utvilade och glassfyllda den 7 augusti och förutsätter att hösten kommer att bli precis lika spännande.

Behöver du kontakta oss under semestern?

Kontakta ansvarig projektledare:

Christoffer Gramner:
070-344 70 34 / christoffer@formsmedjan.se

Sara Harila
070-225 66 55 / sara@formsmedjan.se

Denise Sundvall
072-727 00 57 / denise@formsmedjan.se

Marcus Zerpe:
0921-695 98 / marcus@formsmedjan.se

Palle Andersson
0921-695 96 / palle@formsmedjan.se

 

 

29 maj 2023

J&B El rustar för en attraktiv och jämställd arbetsplats i Norrbotten

J&B El och Formsmedjan har ingått ett spännande samarbete. Målet är att kommunicera det arbete J&B El gör för att vara en attraktiv och modern arbetsplats, och det har vi gjort genom att ta fram en ny hemsida samt ett antal filmer.

- J&B El är ett företag som jobbar stenhårt för att vara en attraktiv arbetsgivare i ett växande Norrbotten, och vi är glada att få vara med på resan, berättar projektledare Sara Harila.

Med en modern design och användarvänlig funktionalitet kommer den nya hemsidan att locka talangfulla individer som är intresserade av en karriär inom elbranschen. Filmerna hjälper till att kommunicera företagets värderingar och arbetsmiljö. Genom att visa den breda mångfalden av anställda och deras framgångsberättelser kommer det locka både kvinnor och män att söka sig till J&B El.

- Jag är övertygad om att detta samarbete kommer att bidra till att locka kompetenta medarbetare och stärka vår ställning som en av de ledande arbetsgivarna i Norrbotten, säger Anders Björnström, VD för J&B El.

Både J&B El och Formsmedjan ser fram emot att samarbeta och gemensamt bidra till att skapa en blomstrande arbetsmarknad i Norrbotten, där jämställdhet och attraktiva arbetsplatser står i centrum.

24 maj 2023

Google Analytics Universal är snart ett minne blott.

Från och med den 1 juli 2023 slutar Universal Analytics att behandla data och kommer då helt ersättas av Google Analytics 4.

Google Analytics Universal har varit branschstandard kring hur man samlar och tolkar webbplatstrafikdata länge. Drygt ett decennium faktiskt. På senare år har GDPR och personlig integritet blivit allt viktigare och i en stundande tid av förändringar kopplat till cookies är det nog ingen slump att skiftet görs just nu.

Stora skillnaden i Google Analytics 4 är att kundresan blir mer central i det nya mätverktyget. Händelser/events är i centrum av spårningen där konvertering samt konverteringsmodellering ligger i fokus. Alla händelser som en besökare gör på din webbplats eller app kan sparas och bygga publiker som man kan lära sig från. Tidigare låg sessioner som grund i mätverktyget Google Analytics Universal.

Med andra ord. Det är väldigt annorlunda och det är inte konstigt om det är många som kliar sina huvuden efter 1 juli, när det är dags att anpassa, tyda och förstå detta nya mätesätt.  

Vill du veta mer, eller funderar ni kring hur ni själva ska jobba med Google Analytics 4?


Hör bara av dig till:
christoffer@formsmedjan.se 
070-3447034

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago