Hoppa till innehållet
14 jan 2020

City Öppenvård är en trygg partner i svåra frågor

Nu har vi äntligen lanserat City Öppenvårds nya hemsida. Att gestalta eldsjälarna och det komplexa arbete de utför var en utmaning vi gärna tog oss an.

City Öppenvård är en öppenvårdsklinik som arbetar med behandling mot alkohol-, spel- och drogberoende samt med stöd och hjälp till anhöriga och medberoende. De arbetar till stor del i tätt samarbete med företag och företagshälsor vars anställda och kunder behöver rådgivning eller behandling, men de tar också emot privatpersoner.

Hemsidan föregicks av intensivt varumärkesarbete där vi tillsammans med City Öppenvård lade grunden till deras nya grafiska identitet och efterföljande kommunikationsinsatser.

Det är en ära att få samarbeta med drivna eldsjälar som dessutom arbetar med så otroligt viktiga frågor – och, som de själva beskriver sig, ”är en trygg partner i svåra frågor”.

 

Läs mer om verksamheten på cityoppenvard.se

10 jan 2020

Nominera årets basketkommunikatör

Nominera Basketsveriges bästa förening inom kommunikation.

Det nyinstiftade priset Formsmedjan - Årets basketkommunikatör delas ut i under finalen av Svenska Cupens Final Four den 26 januari, 2020 i Luleå Energi Arena.

Alla föreningar kan delta oavsett verksamhetsnivå.

Kriterier: Föreningen skall digitalt eller analogt aktivt och med framgång verka för att öka kännedom, intresse och efterfrågan kring basketsporten.

Nominera ditt förslag till förening som förtjänar priset Formsmedjan - Årets basketkommunikatör här.

3 jan 2020

Formsmedjans 2019 – utvecklingsresa, samarbeten och många roliga uppdrag

2019 blev ett händelserikt år för oss på Formsmedjan. Helt nya samarbetspartners, en flytt till helt nytt kontor och mycket mer.

Det har blivit dags att sammanfatta året som gått. Här är några saker vi minns från året som gått, och varför.

Vi tog vårt pick och pack till Drottninggatan
Innan semestern blev det flytt till helt nya lokaler – helt anpassade efter oss. Tillsammans med grannen a och d arkitektkontor utformade vi lokalerna. Känns otroligt lyxigt, är effektivt och riktigt behagligt.

Nya kunder
Sedan våren samarbetar vi nu med Svenska Basketbollförbundet och LF Norrbotten – vilket även är två kunder som Christoffer skrev upp på sin topp 5-lista över de han vill jobba med när han gjorde sin första arbetsdag på Formsmedjan för två år sedan. Att LF Norrbotten visar att centralisering inte är ända vägen att gå, genom att bland annat öppna ett helt nytt kontor ett stenkast från vårt kontor värmer hjärtat.

Formsmedjan vann Arctic Chain Hackathon
I maj gjorde vår systemutvecklare Johan en mastodontinsats tillsammans med spelutvecklingsbolaget Frozen Waffle. Tillsammans vann de programmeringstävlingen under Arctic Chain Hackathon, en del av Blockchain North.

Fira en 90-åring
Under 2019 fyllde Kero 90 år. En ren fröjd att få lyfta fram 90-åringen hela året – och se responsen från deras trogna kunder. Året kulminerade i katalogen, där vi verkligen fick lyfta fram hantverket.

Samarbete i Spanien
I slutet på april lämnade vi landet för en utvecklingsresa i Spanien, bland annat fördjupade vi vår kontakt med spelutvecklingsbolaget Genera Games. Under ledig tid ägnade vi oss åt padelmatcher. Alla var med och vägen till målet var viktigare än segern.

Positiva resultat
Det är fantastiskt att se att det vi gör får positiva effekter. För näringslivet, enskilda människor och olika sammanhang – att vi bidrar till ett samhälle vi vill bo i. Men också att vi vågar att välja bort det vi inte står för.

Nybygget
Den nya byggnaden som symboliserar framtidstro står nu stolt upp i Sävast. Innehållet består till huvuddelen av de människor som utgör framtidens kvalificerade arbetskraft. Bra jobbat alla inblandade!   

Johan & Zerpe lärde sig att det är helt OK att byta bajsblöjor
Först ut var Mackan och efter årsskiftet välkomnade vi Johan tillbaka från föräldraledigheten.

Ovan beskriver bara en bråkdel av året. Vill man veta ännu mer får man gärna komma förbi oss på kontoret och prata på gammalt hederligt vis. Som avslutning vill vi framförallt uttrycka ett stort tack till alla gamla och nya kunder som utmanar oss, vågar och gör det möjligt för oss att ha en riktigt rolig och utvecklande arbetsplats. 

Nu ska vi bli lite bättre 2020, vi är ju trots allt ett år visare. 

 

11 dec 2019

Julledigt på Formsmedjan

Julen nalkas och vi på Formsmedjan kommer ta en välbehövlig ledighet i mellandagarna.

Från den 23 december kommer vi att hålla stängt på kontoret – men den 2 januari är de flesta tillbaka (en eller två av oss stannar hemma och äter ischoklad ett par dagar till).

Behöver du kontakta oss under julhelgen? Hör av dig till ansvarig projektledare.

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago