Hoppa till innehållet
14 nov 2019

Ladda bilen med Bodens Energi

Nu blir det enklare än någonsin att ladda sin elbil eller hybrid. Bodens Energi satsar på att förbättra möjligheterna för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner som vill minska sitt klimatavtryck.

Planen är att skapa en bättre laddinfrastruktur för elbilar och se till att Bodensarna får tillgång till ännu hållbarare transporter.   

Ett led i detta är en ny kampanjwebb för ändamålet som ska göra det enklare att ta del av information och produkter. Formsmedjan har fått äran att vara med att utveckla denna sida som vi gärna vill presentera.

Surfa in på webben Plug & Drive av Bodens Energi för att ta reda på mer.

20 sep 2019

AD-Pierre i graffiti-utställning och bok

Visste du att vår art director Pierre Johansson målat Sveriges äldsta bevarade graffiti? Nu startar en utställning om målningen och konstnärerna bakom den.

Just nu pågår en utställning på Regionhuset i Luleå om en av Luleås första graffitimålningar, den bakom Ripan. Utställningen heter Slow Limits och handlar om konstnärerna bakom Luleås graffitiscen samt målningen och kontexten runt den.

Det är Tobias Barenthin Lindblad som skrivit en bok och satt ihop utställningen på samma tema. Varför kom målningen till, vilka stod bakom, vad gör de nu – och vad har graffitin för plats i samhälle och konst?

Missa inte utställningen om en av Luleås mest ikoniska väggar. Upplev den i Regionhuset i Luleå från 20 september till 5 november.

Dags att fylla på i biblioteket? Köp boken här.

PS. Eftersom Pierre är väldigt o-skrytig så passar vi på att publicera nu när han är på vernissagen. Vi som inte var med och målade (och detta tål att upprepas) Sveriges äldsta bevarade graffiti tycker nämligen att det är jättetufft.

18 sep 2019

Kero 90 år – hipp, hipp, hurra!

I år fyller Kero 90 år och firar nu med öppet hus i Sattajärvi. Det anrika företaget har funnits sedan 1929 och vi har haft äran att vara med sedan 75-årsdagen.

Vi har arbetat med Kero sedan 2004, vår allra första kund – redan innan Formsmedjan bildades. Det började med värdegrundsarbete, som följdes av strategiskt arbete och aktivitetsplaner. Under 15 år har vi hunnit göra en hel del förutom strategi och affärsutveckling ihop – produktutveckling, produktdesign och visuell identitet, till exempel.

Vi tycker att det är grymt att få vara en del i att arbeta med och vårda ett så anrikt företag. Kero är kanske mest känt för produktionen av näbbskor men verksamheten är betydligt större än så. Visste du att de både garvar skinnen och syr produkterna i lokalerna i Sattajärvi?

Onsdag 18/9 kl. 15-20 är det öppet hus hos Kero för den som vill vara med och fira. Missa inte!

30 aug 2019

Tack till alla som kom på invigningen!

Invigningen av nya kontoret på Drottninggatan 23 blev precis så härlig som vi tänkt oss. Tack till både våra och a och d arkitektkontors gäster som förgyllde kvällen.

Det blev bandklippning med kommunalråd Claes Nordmark, några ord från Formsmedjan och a och d samt uppträdanden – precis som sig bör!

Fastnade du på bild? I vårt bildspel kan du bläddra igenom bilder från kvällen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago