Hoppa till innehållet
26 feb 2020

Formsmedjan är årets företagare i Boden 2019

Formsmedjans Palle och Marcus blev årets företagare 2019 på Näringslivsgalan Boden. Priset tas emot med stor glädje och ödmjukhet.

Resan mot årets företag har vi gjort som ett lag – både med våra medarbetare och våra kunder. Vi har tillsammans gjort riktigt bra saker under 2019 och tänker göra ännu fler framöver – med både befintliga och nya bekantskaper. 

Och som Palle själv uttryckte det efteråt:

”Å herregud vilken fest det blev. Stort ödmjukt tack till alla medarbetare och kunder genom åren. Ni har alla en stor del i detta pris!”

Läs juryns motivering:
Med ett brinnande engagemang och utveckling i fokus har Palleoch Marcus skapat ett starkt varumärke inom kommunikationsbranschen som syns i många sammanhang. Genom att arbeta med långsiktiga strategier tillsammans med sina kunder skapar man gemensam framgång. De har lyckats växa och bibehålla en god marginal på en lokal och nationell marknad som blir allt mer konkurrensutsatt.

5 feb 2020

Musikgymnasiet intar scenen med musikalen Rock of Ages

Missa inte när Björknäsgymnasiets elever på estetiska programmet i mars sätter upp musikalen Rock of Ages. För att stötta marknadsföringen av musikalen har Formsmedjan varit med på ett hörn.

Vartannat år sätter Björknäsgymnasiets elever på estetiska programmet upp en musikal. Formsmedjan har sedan år 2012 bidragit till utformningen av det grafiska materialet som tas fram: annonsering, affischer och programmet.

I år är det den populära musikalen Rock of Ages som spelas upp i Björksalen och på Kulturens Hus. Det grafiska materialet utformas tillsammans med de elever som ansvarar för det kommunikativa arbetet, förklarar Pierre Johansson, art director på Formsmedjan:

– Det är ett kul arbete, att både få lära ut och lära sig deras tankar. Eleverna brukar tycka att det är roligt att få jobba med oss, att vara med och höra hur vi tänker. De kommer hit med sin vision om hur stuket på materialet ska vara, vi pratar ihop oss och jag ger råd om vad som funkar och sedan utför det.


Vi ska på premiären – hoppas vi ses där!

Läs mer om musikalen och speldatumen

4 feb 2020

Formsmedjan samarbetspartner i Hermelinens nya storsatsning

Hermelinens senaste storsatsning, Hermelinenfonden, verkar för barn och ungas hälsa. Genom den ska projekt som främjar rörelseglädje och god hälsa kunna tilldelas medel för att genomföras. Vi är stolta över att vara en del i initiativet.

Hermelinenfonden presenterades på en presskonferens den 17 januari. Fonden initierades av ägargruppen på Hermelinen och Formsmedjan var med i ett tidigt skede under framtagandet. Under 2019 har sedan ett kontinuerligt arbete pågått för att hitta formerna för den.

Liksom Hermelinen delar vi hjärtefrågan barn och ungas hälsa och välmående – något som Hermelinenfonden syftar till att stötta. Tillsammans med samarbetspartners avsätter Hermelinen pengar genom välgörenhetsengagemang till en fond som privatpersoner och organisationer sedan kan söka pengar ur. Projekten som får medel ska syfta till att främja hälsan för barn och unga.

Läs mer om Hermelinenfonden här

3 feb 2020

Rädda Boden Handboll: Formsmedjan stöttar föreningen i kriskommunikationen

Formsmedjan har varit med på Boden Handbolls resa med snart fyra säsonger i SHE. När de nu behöver kommunicera ut sin ekonomiska situation har vi valt att stötta dem även i detta – självklart utan kostnad för föreningen. För oss är det viktigt att Boden Handboll ska finnas kvar.

– Det handlar om lagets samhällsfunktion och värdet av att ha ett elitlag i norr. Handbollskulturen har otroligt sunda grundvärderingar och vi måste ha råd med lokala förebilder och mål för unga att sträva efter, utan att de ska behöva dra till Stockholm, säger Palle Andersson, vd Formsmedjan.

Under fyra års tid har Formsmedjan arbetat med och stöttat Boden Handboll i deras kommunikationsarbete. Handbollen är en sport som värderar hårt arbete och fair play och elitlaget är viktigt för Norrbotten i allmänhet, men Boden i synnerhet, menar Marcus Zerpe, delägare Formsmedjan:

– Laget är stora förebilder för unga idrottare. Vi hoppas verkligen att även de större företagen i länet får upp ögonen för vilket värde Bodens Handboll har för unga tjejer i Norrbotten.

Formsmedjan har nu stöttat föreningen i att formulera en tydlighet i den situation de befinner sig, att se till att kommunikationen är transparent, ärlig och tydlig – och att inga missuppfattningar ska kunna uppstå. Kommunikationsinsatsen som nu sker kostar ingenting för föreningen. Vi bidrar helt enkelt för att vi ser det som en viktig fråga.

– Människorna i och kring Boden Handboll brinner för idrotten och sliter något otroligt för den. Men förutsättningarna för ett elitlag i handboll i norra Sverige är svåra. Framför allt måste nu näringslivet kliva in och se till att göra det här möjligt och långsiktigt hållbart, säger Palle Andersson.

Läs mer om hur du kan bidra till Boden Handboll här.

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago