Hoppa till innehållet
20 maj 2020

Digitala förändringar i nya tider

En ny rapport från Google listar de trender som påverkar konsumtionsbeteenden och sökningar under covid-19. Rapporten är skapad som en guide för att öka insikterna och enklare anpassa sina digitala strategier i rådande läge.

Vissa av förändringarna som vi ser idag kommer sannolikt att hålla i sig eller fortsätta förstärkas. Detta gör det extra viktigt att se över hur detta påverkar ens verksamhet i nutid och vilka möjligheter som öppnar upp sig.

Fem beteendeförändringar som rapporten lyfter fram:

 • Kraftigt ökad digital närvaro via olika enheter
  Vi är uppkopplade mer än förut och på fler sätt än tidigare
 • Ökat sökande efter nödvändigheter och kritisk information
  Mat, matrelaterat innehåll, medicin m.m. eftersöks i allt högre grad.  
 • Skapandet och vårdandet av relationer digitalt via nya tjänster/lösningar
  Vi använder teknologin för närhet och för att hålla kontakt på ett nytt sätt jämfört med förut
 • Vi justerar rutiner till att vara ”Internet First”
  För att anpassa sig till ett delvis annat liv så eftersöker vi också andra saker.
  Sökord såsom ordet hemma och ordet cykel har rusat i höjden
 • Fysiska och psykiska behov med hemmafokus
  Sökningar skenar på ord som exempelvis pussel, studsmatta, kanin, hund.

Läs hela rapporten Navigating the road ahead här (Engelska)  

 

Bilden ovan visar utvecklingen på sökordet hemleverans sedan 2004 till idag. 
Källa: Google Trends

8 maj 2020

Nytt ansikte på kontoret

Under några veckor har vi på Formsmedjan förstärkning i form av Rasmus Svensson från LTU som gör sin praktik hos oss. I dessa tider av färre fysiska möten, så får vi istället presentera honom för er digitalt istället för över en kaffekopp. 

Vem är du, Rasmus?
- Jag är 25 år gammal och kommer från Järfälla. Jag bor för närvarande på Porsön i Luleå och studerar andra året Grafisk Design på Luleå Tekniska Universitet. Favoritsysslan på fritiden är rollspel, gaming och lyssna på power metal. Vill jag utmana både kropp och sinne kör jag gärna lite bouldering. 

Vad gör du här om dagarna då?
- Här på Formsmedjan har jag fått jobba med grafisk formgivning som logotyper, affischer, ikoner och andra grafiska element åt riktiga kunder, vilket har varit sjukt spännande. Det finns alltid något nytt att göra, så man är aldrig uttråkad!

Ge ett snabbt utlåtande!
- Kollegorna är hjälpsamma och är inte rädda för att ha kul. Det finns en riktigt skön stämning på arbetsplatsen som man ser fram emot att komma till nästa dag. Jag har känt mig varmt välkommen i gänget under min tid här.

 
Några ord från Marcus Zerpe, delägare och CD:
- Vi har under flera år tagit emot praktikanter från olika typer av utbildningar och det är något som vi också kommer fortsätta med. Med nya människor så kommer också nya perspektiv vilket är en förutsättning för utveckling.

Varför tar Formsmedjan in praktikanter?
- Det är en win-win situation för alla inblandade, och vi har märkt att oavsett om våra praktikanter blir framtida anställda, leverantörer, beställare eller samarbetspartners så gynnar det våra befintliga kunder och vårt erbjudande. Dessutom får studenterna känna på verkligheten och vilka krav och möjligheter som finns i vår bransch. Det gynnar dem både i fortsatta studier och senare i arbetslivet.

Hur kommer det sig att Rasmus är här?
- Att Rasmus är här är helt enkelt för att vi gillar honom. Dels det arbete vi har sett att han har utfört sedan innan, men också hur han är som person. Nu har det bara gått en dryg vecka så vi har många moment kvar att gå igenom, men hittills har det varit toppen. Han är produktiv och bidrar både som producent och vid fikabordet.

30 apr 2020

Missa inte: Nu har Boden Padel öppnat

Torsdag 30 april slår Bodens nya padelhall upp portarna. Nybyggt, fräscht och en riktigt kul sport i ett.

Vi har tagit fram Boden Padels hemsida, och på självaste valborgsmässoafton slog de upp portarna för allmänheten kl. 06.00. Missa inte chansen att börja komma igång med Sveriges snabbast växande sport.

Håll utkik på bodenpadel.se för att se vad de hittar på framöver.

 

Vi ses på Komponentvägen 2!

28 apr 2020

[i.o.h] organisationsutveckling satsar mot framtiden

Formsmedjan har hjälpt [i.o.h] organisationsutveckling att ta fram sin nya webbplattform som nu ser dagens ljus.

[i.o.h] organisationsutveckling är ett bolag med över 25 års erfarenhet inom organisationsutveckling och som bland annat hjälper individer, team och organisationer att utveckla sitt ledarskap.

De erbjuder sin marknad förändringsstöd, olika kurser, rekryteringstjänster och professionella nätverk bland annat.

Samarbetet påbörjades under 2019 med framtagande av en varumärkesplattform. Detta arbete tydliggjorde att en ny webb behövde utvecklades för att stötta den övriga verksamheten.   

 

Annica Eriksson, delägare och konsult, om bakgrunden till beslutet att det var dags för ett omtag av sin webbsida:

– Vi har länge tänkt göra något åt vår hemsida eftersom vi tycker att den inte så tydligt har beskrivit bredden i vår verksamhet, varken när det gäller våra uppdrag eller vilka kunder som vi arbetar med. Den har inte heller varit så användarvänlig för våra kunder eller oss själva. I höstas fokuserade vi på vårt eget strategi- och visionsarbete. Vi ville gärna att resultatet från det också skulle synas på vår hemsida. I samtal med Formsmedjan kändes det här därför som ett helt rätt läge för oss att ta fram vår nya hemsida.

 

Annica Eriksson [i.o.h] fortsätter:

– Målet med vår hemsida är att det ska bli enklare för kunden att hitta information om det som han/ hon söker samt att det ska vara enkelt att få en bild av vårt företag. Vi är väldigt nöjda över det smidiga och dynamiska samarbetet med Formsmedjan som hela tiden varit lyhörda och fångat upp vårt behov av en ny och funktionell hemsida!

 

Christoffer på Formsmedjan avslutar:

– Detta har varit och är fortsatt ett spännande samarbete. Dels i det handfasta arbetet med att bygga webben och se den potential plattformen har rent tekniskt, men framförallt symboliskt då [i.o.h] genom sitt agerande att satsa i tider av osäkerhet visar sin tro på sitt visions- och strategiarbete. Det är bolag som detta som bör få hurrarop och applåder då de är av extra stor nytta för samhällsekonomin dels genom sin verksamhet men också genom sitt agerande.

Besök dem här

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago