Hoppa till innehållet
12 aug 2020

Dubbel nyrekrytering – satsar mitt i coronakrisen

Vi är glada att få presentera två nya projektledare hos oss på Formsmedjan.  

– Tack vare företagets stabilitet har vi, trots rådande pandemi, kunnat ta nästa steg i vår långsiktiga plan. Nu kör vi för fullt utan permitteringar, säger Palle Andersson, vd på Formsmedjan.

Det är Britt-Maria Rauman Krohn (BM) och Denise Sundvall som från och med i höst är en del av Formsmedjan – som nu har fler anställda än någonsin.

– Det är otroligt bra att få in en sådan bredd på projektledarsidan. Vi får en mix av Britt-Marias otroliga erfarenhet och Denises unga perspektiv på kommunikation. Vi växer i både spets och bredd, säger Palle. 

– Vi har, trots en märkbar dipp vid coronapandemins intåg, haft en god orderingång under sommaren. Därför kan och vågar vi nu ta nästa steg i vår långsiktiga plan. 

BM har jobbat 25 år i branschen, bland annat på kommunikationsbyråerna Yours och Vinter. Sedan 2018 har hon varit frilansande copywriter och driver även ett inredningsföretag. Hon kommer att arbeta 60 procent hos oss och övrig tid med egna kunder. 

– Det känns spännande att få vara med och utveckla Formsmedjans erbjudande och att jobba med nya uppdrag och kunder. Kul att också lära känna nya kollegor!

Denise Sundvall kommer senast från Pite Havsbad Group och StudentConsulting där hon arbetade som digital kommunikatör, innan dess studerade hon media och kommunikationsvetenskap.

– Jag sökte jobbet för att jag tycker om vad Formsmedjan står för. Jag tycker att det känns jättespännande, och ser fram emot att göra riktigt bra grejer tillsammans, säger Denise. 

Graffitikampanjen där projektledaren eftersöktes fick stort genomslag. Formsmedjan har under året fått en del större nationella uppdrag som gett massor med roliga möten och genererat andra spännande kontakter, förklarar Palle.

– Det här innebär att vi ökar både tillgänglighet och kompetens, som kommer såväl nya som befintliga kunder till godo.

3 aug 2020

Slut på semestern – åter på kontoret fyllda med ny energi!

Hej kontoret, nu är vi tillbaka efter semestern. Som vi har längtat!

Nu är det slut på hängmatta, mjukglass och allt vad ledigheten hör till. Efter fem veckors semester är vi både utvilade och riktigt, riktigt taggade på att komma igång igen.

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta upp alla spännande projekt vi har framför oss i höst. Och så klart få träffa alla härliga kunder och samarbetspartners igen.

Titta förbi och ta en kopp kaffe!

13 jul 2020

Formsmedjan sommar: Fanny, vår vetgiriga copy

I dessa sommarporträtt kommer vi löpande under semestern att presentera våra medarbetare lite närmare. Vi slår på kaffemaskinen igen på kontoret v 32. 

Namn:
Fanny Bergvall

Vad gör du på Formsmedjan?
Läser och skriver. Där det finns text är jag och petar, helt enkelt.

På kontoret får jag oftast skit för mitt frekventa användande av tankstreck (journalistfasoner!) och hån för min matematikskräck (hur lyckas du!). I smyg gillar de att jag fasat in journalistlingo och att jag visar memes de inte riktigt förstår.

Jag fnular text, från kort till långt – annonser, pressmeddelanden, webbtexter, artiklar, SEO och inlägg på sociala medier är väl de vanligaste grejerna. 

Oftast jobbar jag i team med AD-Pierre, så vi bollar fram och tillbaka dagarna i ända. Det är också alltid det roligaste med det här jobbet, när Formsmedjan tillsammans skapar något vi är stolta över, som kunden tycker om och som ger effekt.

Vem är du när du inte är här? 
Jag lever ett liv i sakta mak. Absolut inget spännande och det är jag jättenöjd med. Tränar lite flås för det allmänna välmåendet, köper mat av samma anledning. Ibland försöker jag skriva någon egen text och läsa en bok här och där.

Något man inte skulle gissa om mig är att min språkanvändning privat är rena vilda västern. Otroligt stökig i chattkonversationer.

Några tankar om 2020?
Det har varit ganska mycket fullt ös medvetslös från start 2020 på Formsmedjan faktiskt. Hur vi bör kommunicera i höst beror nog mycket på den fortsatta utvecklingen av pandemin. Däremot tror jag att vi alla längtar efter ljusglimtar i tillvaron och någon slags känsla av normaltillstånd. Kanske är det dags för fler fnissiga produktioner.

OBS. Från både ett skribent- och konsumentperspektiv är jag otroligt trött på alla dessa språkliga kringelkrokar byråer och företag tar kring coronapandemin. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, skrev Esaias Tegnér.

Vad ska du göra i sommar:
Jag ska vara utomhus!! Så mycket jag bara kan!!! Tänk att man blir lika glad varje gång häggen blommar.

Läs/tittartips:
Serie: Watchmen (HBO)
Film: I, Tonya (hyr)
Bok: Återupplev den första bokslukarglädjen och läs en gammal favorit.

Besökstips:
Utomhus!! Det andra är inte så viktigt. Sitt på en gräsplätt, drick något sliskigt och käka något salt.

Redaktörens tillägg:
Fanny har ett minne som en elefant och kan citera alla texter som någon någonsin har skrivit. Har man inte Internetuppkoppling och undrar om en text så saknar man inte Google med Fanny i närheten.

13 jul 2020

Formsmedjan sommar: Pierre, vår formstarka artist

I dessa sommarporträtt kommer vi löpande under semestern att presentera våra medarbetare lite närmare. Vi slår på kaffemaskinen igen på kontoret v 32. 

Namn:
Pierre Johansson

Vad gör du på Formsmedjan?
Pusslar ihop text och bild så kundens varumärke får mycket FaceTime på valfri kanal. Det blir int tydligare för att man gör loggan större.

Vem är du när du inte är här? 
En chosefri gubbe somsprejat och åkt slalom genom livet.

Några tankar om 2020?
De mjuka sobra formerna och pastellerna, 90-talets återkomst. Less kommer alltid vara more. 

Placera logotypen på baksidan, det ska den vita ytan som skapar intresset i formen.

Vad ska du göra i sommar:
Runnin' 'round the beach and I feel like David Hasselhoff.

Läs/tittartips:
Lyssna på Pharaoh sanders, The creator has a masterplan

Besökstips:
Fjällen vs. SNSbar.

Redaktörens tillägg:
Pierre har gjort graffitikonst man beundrar, skivomslag man förälskat sig i, men skulle aldrig berätta om det om man inte uttryckligen frågar.  Skulle han inte vara vår AD, så skulle han kunnat jobba som hemlig agent.

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago