Hoppa till innehållet

 

 

 

 

Surfa säkert med DuckDuckGo – eller?

Att skydda sina aktiviteter och data på internet är bra för att bevara sin integritet och säkerhet online, förhindra dataintrång och undvika överdriven målinriktad reklam.

I bruset av webbläsare, säkerhet och dataintrång har ni säkert fått upp webbläsaren DuckDuckGo i era sociala flöden då denna tjänst har spridits bland influencers. DuckDuckGo är känt för att vara en sökmotor som sätter användarnas integritet och säkerhet i främsta rummet.

För att ge en mer nyanserad bild över DuckDuckGo kan nämnas risken för extern dataövervakning, vilket innebär att tredje part fortfarande kan spåra användardata, särskilt om personlig information delas online. Dessutom kan vissa funktioner, såsom integrationen med andra tjänster som Apple Maps, upplevas vara sämre jämfört med andra sökmotorer. DuckDuckGo är även beroende av Bing-resultat, vilket kan påverka mångfalden och relevansen hos de erhållna resultaten.

Trots dessa nackdelar erbjuder DuckDuckGo fortfarande flera fördelar, inklusive skydd mot sökdataläckor, HTTPS-kryptering och avsaknad av datainsamling. Det är viktigt för användare att väga både fördelar och nackdelar när de väljer sin sökmotor.

Varför spårar man användarens aktiviteter eller sparar deras data?

Spårning av användares aktiviteter eller datainsamling används för att skapa en mer anpassad användarupplevelse, målinriktad marknadsföring, produktutveckling och affärsanalys. Det möjliggör en bättre förståelse av användarbeteende och preferenser för att effektivt anpassa produkter och tjänster samt fatta informerade beslut. Trots dess fördelar är det viktigt att balansera användarintegritet och respekt för privatlivet med affärsbehov och mål.

Varför kan det vara bra att skydda sin aktivitet och data online?

Att skydda sina aktiviteter och data på internet är bra för att bevara sin integritet och säkerhet online, förhindra dataintrång och undvika överdriven målinriktad reklam.

Tack!

Vi var många stolta Bodensare och även utsocknes som firade, hurrade och hyllade när årets företagare skulle prisas under årets Näringslivsgala. Stämningen på och utanför scenen var hög. Genomförandet var proffsigt. Vilken hejdundrande kalas det blev!

Näringslivsgalan är ett fantastiskt tillfälle för Bodens näringsliv att uppmärksamma alla duktiga entreprenörer samt kreativa och nytänkande affärsidéer. Och givetvis ett utmärkt tillfälle att få ha kul tillsammans och knyta nya värdefulla kontakter.

Vi på Formsmedjan är sedan många år tillbaka kommunikationspartner för Näringslivsgalan – ett viktigt och roligt uppdrag som vi tar stor stolthet i. I år har vi även varit engagerade i vissa jurygrupper och tillsammans med Hermelinen ansvarade vi för att utse årets unga företagare.

Tack till alla er som gjorde Näringslivsgalan till en succé, både som gäster och bakom kulisserna. Nu gör vi bokslut genom att gratulera alla värdiga vinnare. Vi ses nästa år igen!

 

Formsmedjan Sports!

Laget före jaget må låta som en klyscha, men här hos oss så är det helt enkelt så. Både internt och tillsammans med våra kunder blir vi starkare, smartare och skapar möjligheter för alla att nå sina mål.

På Formsmedjan pågår det alltid processer för att vi ska utvecklas, ta nya otrampade vägar och kunna bli ännu bättre partners till våra kunder. Formsmedjan Sports är en sådan sak.

En så enkel sak som att svettas tillsammans, vara tvungna att interagera med varandra på andra sätt, på en annan plats – det är något speciellt. Det tar fram andra sidor och vi lär känna varandra i fler dimensioner. Vi är inga proffs på innebandy, tennis eller volleyboll – men att utforska och utmana varandra utanför vår komfortzon ger oss fler kontorsverktyg.

Hjärnan mår bra av träning och lite mer hälsa ger oss mer skärpa under längre tid. Vi vill orka både på arbete och när vi kommer hem vill vi kunna vara en bra förälder, oavsett om det handlar om barn, hundar eller papegojor. Livet pågår 24 timmar om dygnet och hur vi mår hemma är oerhört viktigt för hur vi sedan mår på jobbet.

Vi är igång och tar oss an utmaningarna tillsammans – och har riktigt kul medans vi gör det!

Tillsammans för framtiden!

Hermelinen tillsammans med Formsmedjan är stolta och glada över att få dela ut priset till Årets unga företagare på Näringslivsgalan i Boden den 20e april.

Att vi har unga företagare är en viktig fråga för framtiden. Det skapar arbetstillfällen, förebilder, ledare och nya smarta, innovativa lösningar för framtiden. Vi ser det som det viktigaste för att Boden, Norrbotten, Sverige och världen ska fortsätta utvecklas.

-Nya generationer med nya idéer och drivkrafter ska vi tillsammans värna om. Vi vill vara en del i att unga vågar tro på sig själva, tro på sin idé och ta språnget ut i sitt eget företagande, säger Denise Sundvall på Formsmedjan.

Hon avslutar:

-Näringslivsgalan har en given plats i Näringslivet och spelar en viktig roll. En samlingspunkt att ytterligare bredda sitt nätverk och fira tillsammans. Det blir en kul kväll!

Den 20e april koras vinnaren på Bodens näringslivsgala, hoppas vi ses där!

Juryn består av:

Lisa Morin, Hermelinen
Denise Sundvall, Formsmedjan
Selma Knutsson, EZ Web
Johan Forsberg, Quadro Entreprenad
Anders Eriksson, Markbygden Net

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago