Hoppa till innehållet
24 maj 2022

Hermelinen stöttar

Vår kund Hermelinen är en kund och samhällsaktör att vara stolt över.  

Andrzej Maksymowicz, läkare på Hermelinen berättar om hur han och frun Anna hjälper ensamkommande barn i Polen.

"Det finns ju saker även i vuxen ålder som förändrar mind set och sätt att tänka över ett helt företag. På 5 minuters fikarast kan våra polska vänner med Andrzey i spetsen förändra ett helt företag."-Per-Erik Mattsson, VD Hermelinen.

Här kan du läsa om fler projekt som Hermelinen stöttat och där man kan ansöka om medel Hermelinenfonden

20 maj 2022

Formsmedjan hittar hem hos BC Luleå

Formsmedjan har följt BC Luleå på nära håll sedan bolaget bildades 2008. Nu tar man över uppdraget som Luleåklubbens kommunikationsbyrå. - Det känns som att komma hem, säger Formsmedjans VD Palle Andersson.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson ser fram emot det nya samarbetet med Formsmedjan.

Och något som blev direkt avgörande i valet av kommunikationsbyrå är Formsmedjans starka intresse för basket i allmänhet och BC Luleå i synnerhet.

- Formsmedjan är en byrå som har ett stort engagemang och driv för vår sport. De är frekventa besökare av våra matcher och det känns väldigt kul att vi nu ska börja jobba tätt tillsammans, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

BC Luleå har genom åren spelat seriematcher runtom i Norrbotten och arbetat aktivt för att kunna kalla sig länets lag.

Ytterligare ett steg i detta blir det fördjupade samarbetet med Boden-baserade Formsmedjan.

- Vi känner att vi vill ha lite av en nystart och att vi är i behov av nya infallsvinklar. BC Luleå har dessutom under lång tid profilerat sig som länets lag och därför känns det kul att samarbeta med en byrå som utgår från Boden, säger Mosesson.

Formsmedjans VD Palle Andersson och hans kollegor har ett genuint basketintresse. Man har under ett antal år hjälpt Svenska Basketbollandslaget genom sin roll som digital kommunikationspartner.

Palle Andersson beskriver uppdraget att bil BC Luleås kommunikationsbyrå som att ”komma hem”.
- Det känns som att komma hem. Jag är fostrad i basketrörelsen och att få engagera sig i, för mig, basketens högborg i norra Sverige är något som är väldigt fint. Förhoppningsvis kan man också få ge tillbaka till basketen nu, säger Formsmedjans VD Palle Andersson.

Han fortsätter:
- Vi har följt, varit engagerade och älskat BC Luleå från samma dag som vi bildade vårt bolag. Vi är basketentusiaster och vi ser det både som ett ansvar och en ära att jobba tillsammans med BC Luleå. Från ett lokalregionalt perspektiv är det, för mig i alla fall, den viktigaste sportklubben vi har.

Palle Andersson ser framför allt att Formsmedjan har en roll att fylla i det långsiktiga och mer strategiska kommunikationsperspektivet.

- BC Luleå har utvecklat sin kommunikation ganska mycket de senaste åren. Det passar oss rätt bra. Vi har en viktigare roll att fylla strategiskt än operativt och praktiskt. Vi vill vara med och påverka i ett långsiktigt perspektiv för att BC Luleå ska få ut så mycket som möjligt av sin kommunikation, säger Andersson.

11 maj 2022

Sörbyn Pike - Sommarens hetaste fiskeevenemang!

Sörbyn Pike 1 - 5 juni är en social tillställning för fiskeintresserade som är välkomna att fiska och njuta av naturen tillsammans med andra.

Ta med dig familjen, kompisgänget eller proffsutrustningen och träffa likasinnade för att tävla umgås och ha trevligt under en helg. 

Gäddfiskefesten kommer att pågå under fyra dagar varav två träningsdagar. Därefter följer vi ett program fullspäckat med tävlingar, god mat och härlig stämning. Det enda du behöver ha med dig är ett intresse för att fiska gädda och ett gott humör.

Sörbyn Lodge är en fiskedestination i Norrbotten med mycket fina fiskevatten och en plats för alla som älskar att fiska gädda. Under tävlingen tillämpas catch and release, för att minska fisketrycket och värna om ett hållbart fiskevatten. 

Gäddfisket kommer att utföras med båt, kajak eller från stranden med spinnfiske och flugfiske med konstgjorda beten. Fisken som fångas mäts med hjälp av mättavla, för att sedan släppas tillbaka till sjön.

Sörbyn Pike arrangeras under juni månad av fiskelegenden Robert Westin i samarbete med Sörbyn Lodge och Formsmedjan och lockar gäddfiskeentusiaster från hela landet. 

Missa inte sommarens legendariska gäddhäng i Sörbyn! 

 

9 maj 2022

Formsmedjan öppnar dörrar i Luleå

Nu hittar ni till oss även i Luleå. Vi har sedan tidigare huvudkontor i centrala Boden samt kontorsplats på Boden Business Park i Sävast.

Nu har vi också kontorsplats i Luleå på Varvsgatan 41 i a och d arkitektkontors nyrenoverade och mycket trivsamma lokaler. Detta är ett naturligt steg sett till de uppdrag och den personalsammansättning Formsmedjan har.

Joakim Persson, VD a och d arkitektkontor:
– Vi är ju redan kontorskollegor i Boden, så vi känner varandra väl och trivs väldigt bra ihop. Det kommer bli både givande och roligt.

Palle Andersson, VD Formsmedjan:
– Det underlättar för både våra anställda och kunder att vi har möjlighet att mötas på hemmaplan på fler platser. Vi gillar ju dessutom att träffas fysiskt, det är då det händer saker på allvar.

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago