Hoppa till innehållet
21 aug 2019

Första GDPR böterna i Sverige

En gymnasieskola i Skellefteå har av Datainspektionen ålagts en sanktionsavgift på 200 000 kr för att via kamera ansiktsregistrerat studenter. 

Detta är första gången en sanktionsavgift utfärdats sedan dataskyddsförordningen (GDPR) infördes.

Läs mer om ärendet på Datainspektionens hemsida.

Läs hela beslutet som pdf.

9 aug 2019

Vi söker personer till fotografering och reklamuppdrag

Formsmedjan söker just nu med ljus och lykta efter personer som vill stå framför kameran på fotograferingar och filminspelningar i olika kampanjer.

Vi söker personer i alla åldrar, av alla kön och från olika bakgrunder. Inspelningar och fotograferingar är på uppdrag av våra kunder. Materialet kan komma att användas till exempelvis annonser, reklamfilmer och sociala medier. 

Läs mer om hur det funkar och hur du ansöker här.

2 aug 2019

Marcus Zerpe är tillbaka!

Jajamän – nu har Marcus äntligen återvänt efter ett halvår som föräldraledig. Och han är nå’ otroligt taggad att köra igång, enligt egen utsago.

Marcus är delägare och creative director på Formsmedjan. Under dryga halvåret har han varit hemma med sonen Tage, men nu är det andra bullar.

Hur känns det att vara tillbaka?
Jag är så peppad att jag nästan brinner upp. Härligt att träffa alla grymma kollegor och få sätta tänderna i allt kul som har hänt, och kommer att hända framåt.

Vad har du tagit med dig från föräldraledigheten?
Oj. Var ska man börja. Det är svårt att förklara, det är väl både en känsla och något konkret kanske. Man får perspektiv på saker och ting. Man får träna sig på tålamod samtidigt som man får träna sina reflexer i blixtsnabba vändningar. På ett sätt är det ganska likt att jobba som att vara med sitt barn. Planering, rutiner och hitta på kreativa och stimulerande saker att göra. Fast på ett helt annat sätt. Tiden flyger förbi. Timmar blir till dagar, dagar till månader och hips vips är jag tillbaka. Det är viktigt att vara närvarande i stunden, att inte glida iväg i tanken, det har jag tränat massor på under tiden på hemmaplan.

Vad ska du sätta tänderna i härnäst på Formsmedjan? 
Jag kommer att förändra min roll en del framåt och fokusera mer på de strategiska processerna hos fler av våra kunder. Dessutom kommer jag leda det kreativa arbetet på ett annat sätt än tidigare som jag tror kommer gynna både våra arbetsgrupper och alla våra kunder.

Bästa minnet från föräldraledigheten?
Jag kan inte särskilja en favorit. Men det som fascinerar mig är den ständiga utvecklingen. Från dag till dag händer nya saker. Det är en resa som precis bara börjat. Spännande, utmanande och ibland svårt och jobbigt. Ja, nu var jag där i den svårbeskrivliga känslan. Igen.

 

29 jul 2019

Få en bra start på hösten med Formsmedjan

Är du tillbaka från semestern – och behöver få lite extra fart på verksamheten? Hör av dig till oss för att komma igång efter sommaren.

Efter fyra veckors semester är vi nu åter på kontoret, som från och med nu är beläget på Drottninggatan 23. Självklart är vi taggade på nya utmaningar och att fortsätta sätta tänderna i allt vad strategiskt arbete och kreativ kommunikation innebär.

Nyfiken på oss eller nya kontoret? Kom förbi och ta en kaffe eller slå en signal!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago