Hoppa till innehållet
9 nov 2023

Dubbelt firande inför fars dag!

I dagarna har vi lanserat Keros nya webbplattform, en stor plattform med e-handel som ska vara ett stöd i att möta framtidens konsument. Samtidigt har Keros också valt att byta affärssystem för att hantera alla parametrar på ett mer effektivt sätt. Version 1.0 är lanserad och vi jobbar vidare med nästa utvecklingssteg.

- Keros är speciella för oss, en kund som funnits med oss länge, som vi är oerhört stolta över att få dela vardagen med. Den nya webbplattformen inklusive affärssystem kommer hjälpa dem att kunna lägga tid där den behövs som mest – i produktion och produktutveckling, säger Marcus Zerpe, projektledare. 

Som pricken över i:et är det fars dag nu på söndag och dagen till ära får vi tre starka tips från Emma Kero på uppskattade farsdagspresenter.

1. Kaffepåse mellan

2. Jokkfall

3. Kåsa

Välkommen in att kika på nya kero.se 

 

6 nov 2023

Formsmedjan och Glöd Studios inleder samarbete

Formsmedjan förstärker sitt erbjudande inom film och foto genom att inleda ett samarbete med Glöd Studios och Sebastian Brännvall.

Glöd Studios är en nischad samarbetspartner som har specialiserat sig inom film, foto och innehållsproduktion. Med en blandning av strategi och kreativitet arbetar man för att skapa innehåll och kampanjer som skapar positiva resultat. 

Sebastian Brännvall, Glöd Studios:
– Jag har under längre tid haft kontakt med Formsmedjan, det är ett genuint och engagerat gäng som brinner för sina kunder och deras verksamheter. Vår samsyn på strategi och kommunikation gör detta till ett naturligt samarbete och det känns riktigt kul att vi är igång.

Palle Andersson, Formsmedjan:
– Detta samarbete kommer passa väl in i vad vi levererar till våra kunder. Sebastian har en bred kompetens både i rörligt media, fotografering men också som Art Director. Han delar vår syn på strategi och vi ser fram emot att jobba ännu tightare tillsammans. Det känns också roligt att vi knyter ännu fler kompetenta kreatörer till ekosystemet av samarbetspartners och leverantörer. Allt för att förstärka vår förmåga att leverera efter kundens förväntningar och målbild.  

26 okt 2023

Region 10 och Formsmedjan boostar företagens digitaliseringsresor

Formsmedjan genomför nu en satsning inom projektet SHiMR tillsammans med sammanslutningen R10 där uppdraget är att stötta digitalisering, försäljning och analys hos företag i 10 kommuner.  

Projektet som går under namnet SHiMR, Strategisk Samverkan för Hållbar Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region är ett näringslivsutvecklingsprojekt inom Region 10 som syftar till ökat entreprenörskap och en hållbar tillväxt i regionen.

Aleksandra Simanovskaya, affärscoach i projektet och Malå Kommuns representant berättar om satsningen:

– Vi behöver fler som startar och driver företag, nya affärsmodeller och entreprenörer som också tar tillvara på regionens fördelar. Digitaliseringen underlättar kontakt med befintliga kunder och hjälper att nå nya kundgrupper. Närvaro på webben gör företaget också mer transparent och kommunikativt mot framtida potentiella medarbetare och samarbetsparter. Det i sin tur bidrar till hållbar utveckling och tillväxt av den lokala verksamheten som både får nya / förstärker sina försäljningskanaler och kommunicerar om sin verksamhet, sina värderingar till de aktuella målgrupperna. De digitala skyltfönstren och kanalerna är viktiga. Vi utgår alltid från företagens behov.  

Region 10 är en frivillig sammanslutning av 10 inlandskommuner i Norrbottens och Västerbottens inland. Deltagande kommuner: Arjeplogs kommun, Arvidsjaurs kommun, Dorotea kommun, Lycksele kommun, Malå kommun, Norsjö kommun, Sorsele kommun, Storumans kommun, Vilhelmina kommun och Åsele kommun

Christoffer Gramner, Projektansvarig hos Formsmedjan om deras uppdrag.

– Vi jobbar i projektet både med övergripande inspirations- och kunskapsinsatser blandat med individuella insatser efter de specifika företagens omställningsbehov. Att bidra till i huvudsak ägarledda bolags utveckling är vår hemmaplan och något vi hoppas kommer ge positiva effekter för deltagarna.

Han fortsätter:
– Det är i dessa typer av bolag som den reella tillväxten för samhället de facto ofta skapas. För kommuner med lägre befolkningsmängd är det av extra vikt att företagen är produktiva och framåtsyftande för att både klara de utmaningar som finns, men även för att kunna fånga chanserna som uppkommer. 

Denise Sundvall från Formsmedjan, som är involverad i flera av projektets utbildningsinsatser säger:
– Det är ett fantastiskt engagemang och aktivitet från företagen, bara på senaste seminariet rörande digital försäljning och marknadsföring i förra veckan var det över 50 anmälda företagare. Responsen och drivet i de individuella passen med företagarna är minst lika roligt att vara en del utav. Man märker tydligt att det är många som tar sina nästa digitala kliv just och det ska bli mer än spännande att se resultaten.

 

Ytterligare information om projektet 

Projektet Strategisk Samverkan för Hållbar Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region (SHiMR) med Lycksele kommun som projektägaren. Det är ett samverkansprojekt med 10 kommuner (Region 10), varav två kommuner i Norrbotten och åtta i Västerbotten.

Målet med projektet är att Förbättra de små och medelstora företagens hållbara tillväxt och konkurrenskraft och skapandet av arbetstillfällen i dessa företag

Projektet ska lösa problemen med de regionala skillnaderna i stöd och stödstrukturer för näringslivet som finns mellan inland och kust, bland annat genom att utveckla nya modeller för samverkan mellan kommunerna, företagsfrämjare och akademi och på så sätt på bästa sätt stödja företagen i regionen.

Projektet ska arbeta med nätverksskapande mellan kommuner, andra aktörer och företag samt ge behovsanpassat stöd till företag för hållbar utveckling som bidrar till uppfyllandet av Agenda 2030.

(Projektet pågår mellan 2023-01-02 till 2026-03-16 och har en total budget på 23 974 594 kr.)

Läs mer om Region 10  och SHiMR här

 

R10

 

 

 

1 okt 2023

My och Pontus går vidare mot nya äventyr!

Efter flera år på Formsmedjan är det nu dags för My och Pontus att SodaStreama sig vidare till nya äventyr i egen regi från 1 oktober.

En resa av kreativitet och utveckling

Pontus, som har varit med oss i över två år, har haft förmånen att dagligen arbeta med det han älskar mest - kamera i hand och fokus på innehållsskapande. My, som förstärkt teamet i över ett år, uttrycker hur mycket hon har lärt sig under denna period och hur roligt och givande det har varit.

  • Vi har verkligen haft möjligheten att dyka djupt i våra respektive områden, och vi är så tacksamma för de chanser och möjligheter som Formsmedjan erbjudit oss. Här har vi fått växa och utvecklas professionellt, säger My och Pontus.

Palle Andersson, VD på Formsmedjan flikar in;

  • Det är alltid med blandade känslor man säger hejdå till anställda. Pontus och My har båda bidragit till vår gemenskap och vårt erbjudande. Det känns tråkigt att de lämnar men samtidigt skapar det möjligheter för både dem och oss. De ska ut på, förhoppningsvis, sitt livs äventyr som influencers och vi som företag väljer alltid att se förändring som en möjlighet till utveckling.

Från och med den 1 oktober kommer My och Pontus att fokusera fullt ut på deras eget företag. Formsmedjan önskar dem all framgång och lycka på deras nya väg och ser fram emot att följa deras resa och framsteg. Vi säger inte hejdå, vi säger vi ses snart!

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago