Hoppa till innehållet
16 okt 2018

Johan har certifierat sig i React!

Hurra! Vår systemutvecklare Johan Grönberg har certifierat sig i React, ett ramverk för att bygga användargränssnitt.

– Det är väldigt populärt. Större delen av Facebook är till exempel byggt med React, förklarar Johan.

React, ett ramverk för att bygga användargränssnitt i JavaScript, är ett hjälpmedel för att göra dynamiska webbplatser, berättar han:

 – Vi kan ju redan göra dynamiska webbplatser men React är som ett lager ovanpå som förenklar, det blir lättare helt enkelt.

– Några fördelar är att det bland annat har state management och är komponentbaserat.

Kursen har pågått i 4 månader och ges av Udacity. Kursdeltagarna har bland annat, som en del i React native, gjort applikationer. Johan förklarar en av fördelarna:

– I React native kan man till exempel bygga applikationer för Android och iOS samtidigt, man behöver inte göra två separata appar.

Heja Johan!

3 okt 2018

Boden - Bäst i Norrbotten

Bodens kommun klättrar med 36 placeringar på Svenskt Näringslivs rankinglista över företagsklimat och placerar sig som bästa kommun i länet. I ett nationellt perspektiv med Sveriges 290 kommuner så tillhör Bodens Kommun den övre fjärdedelen av de med bäst företagsklimat.

– Detta är något som inte gått obemärkt förbi, säger Palle Andersson, VD på Formsmedjan.

– Under flera år har vi sett en ökad samverkan och förståelse mellan kommunen, kommunala bolag och näringslivet. Det är en positiv utveckling där alla vi medborgare i kommunen är vinnare, oavsett vad som står på visitkortet.

År 2017 låg Boden på 136:e plats bland Sveriges kommuner och har nu placerat sig på plats 90.

– Jag vill lyfta upp satsningen kring elintensiva näringar och utvecklingen av Boden Business Park som motorer som får hela kommunen att lyfta, men detta är också viktigt ur det symboliska perspektivet.

– Det är många som bör ta åt sig äran för denna förbättring, som jag tycker grundar sig i modet och viljan att våga bygga på våra gemensamma och individuella styrkor och samtidigt förbättra våra svagheter.

Karin Boyes dikt I rörelse
Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

21 sep 2018

Välkommen, vår nya projektledare Therese Dahlén!

Säg hej till Therese Dahlén, vår nya projektledare! I november blir hon vår nya kollega och blir med struktur och nytänk ett fantastiskt tillskott hos Formsmedjan.

– Det känns jättebra, det ska bli jätteroligt! säger Therese Dahlén.

Hennes nya jobb på Formsmedjan är som projektledare, där hon kommer att vara spindeln i nätet mellan interna och externa projekt samt arbeta med kvalitetsutveckling. Therese kommer senast från Försvarsmakten och Försvarets Materielverk, där hon arbetat som controller. Hon är utbildad inom ekonomi och marknadsföring och har läst internationell civilekonomutbildning vid Luleå Tekniska Universitet.

– Jag tror att jag kan tillföra lite nytänk, struktur och kanske lite kreativitet också, förklarar hon.

Fritiden ägnar hon mycket åt sina barn, som är sex respektive nio år gamla, och tillsammans åker de gärna slalom på vintern. Hon har också ett stort musikintresse (är bland annat förtjust i gammal hardcore) och tycker om träning och dans – just nu dansar hon gärna jazz och streetdance.

– Jag är nog ganska social, gillar att göra saker helt enkelt. Sedan kan jag gilla att ta det lugnt också, bara se en film.

Hon tillträder sin tjänst som projektledare den 19 november.

Varmt välkommen!

 

 

 

21 sep 2018

Viktoria Mettävainio ny ledamot i styrelsen

Vi välkomnar Viktoria Mettävainio som ny styrelseledamot i Formsmedjan AB. Hon har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling och valdes in i styrelsen under sensommaren.

Kan du berätta om dig själv?

– Under en stor del av mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med verksamhetsutveckling till mindre och medelstora företag. Jag är i grunden civilekonom med inriktning mot produktions- och kvalitetsstyrning. Sedan ett flertal år tillbaka jobbar jag som organisationskonsult på ett företag som heter [i.o.h] Organisationsutveckling, och är även en av företagets delägare. Våra uppdrag består i första hand av chefs- och ledarutvecklingsstöd på olika sätt. Det kan även handla om organisationsöversyner, konflikthantering, processledning vid förändringsarbeten eller organisationers värdegrundsarbete – lite varierade uppdrag, berättar Viktoria Mettävainio.

Vad är ditt uppdrag i styrelsen?

– Att vara en extern resurs som kan ge input, ifrågasätta och förhoppningsvis tillföra ett annat perspektiv. Och framför allt också kunna bidra med det som jag jobbar med i min vardag – de ”mjuka” frågorna kring ledar- och medarbetarskap samt struktur och styrning.

Hur känns det nu då?

– Det känns spännande! Det bemötandet som jag har fått, av Formsmedjans ägare och medarbetare, speglar en härlig kultur med en genuin värdegrund som inspirerar mig. Och jag hoppas kunna bidra till den utveckling som företaget vill ha, säger Viktoria Mettävainio.

Styrelsen består därmed av Palle Andersson, Marcus Zerpe och Viktoria Mettävainio.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.