Hoppa till innehållet
9 maj 2019

Hurra – vinst i Arctic Chain Hackathon!

Stort grattis och massvis med ”hurra!” till Johan Grönberg, Formsmedjan och Frozen Waffle för vinsten i Arctic Chain Hackathon.

– Det känns fantastiskt. Först trodde jag att jag hörde fel… men sen tittade juryn på oss och jag och Sebastian tittade på varann och bara ”Jaha, vi har vunnit”, berättar Johan.

Johan är Formsmedjans egna systemutvecklare och bildade tillsammans med spelutvecklingsbolaget Frozen Waffle, som samarbetar med Formsmedjan, laget Frozen Smiths.

Vinsten var i programmeringstävlingen. Temat var Democracy 4.0med inriktning på barns rätt till integritet. Uppgiften var framtagen av iGrant.io, som utvecklat en tjänst som tävlingen tog avstamp i.

– Vi har gjort ett system som riktar sig mot skolor och liknande organisationer, till exempel föreningar. Vi pratade med en lärare som berättade om hur de varje år får ställa frågan till föräldrar om de får fota eleverna, och har en lång lista att kryssa i, fortsätter Johan.

– Systemet vi utvecklat kommer spara fruktansvärt mycket tid och underlätta arbetet för lärarna att systematisera arbetet, samtidigt som man skyddar barnens integritet ytterligare.

De övriga lagmedlemmarna, som bestod av grundarna till Frozen Waffle, är Sebastian Ojala, Max Bryngelsson och Emil Dahlberg. 

– Det känns toppen, det har varit jättekul, säger Sebastian.

Arctic Chain Hackathon och tävlingarna är en del av Blockchain North, som anordnas av Boden Business Park och Luleå Tekniska Universitet.

Vi kan bara säga grattis igen, grymt jobbat! 

/Stolta kollegorna på Formsmedjan

Läs mer om Arctic Chain Hackathon
Läs mer om tävlingen och uppgiften hos iGrant.io

Alla nyheter

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago