Hoppa till innehållet
27 mar 2019

Samarbete med Spira Mare 2020 för framtidens landsbygd

Formsmedjan har fått i uppdrag att utveckla en webbplattform för Spira Mare 2020, ett projekt för lokalt ledd utveckling i Norrbottens kustland.

– Kortfattat så handlar projektet om samhällsutveckling på landsbygden med olika projektstöd till föreningar, företag och kommuner, säger Leif Engström, ordförande för Spira Mare 2020.

I Spira Mare 2020 samarbetar ideell och offentlig sektor med näringslivet i syfte att stärka och utveckla landsbygdsområden i Norrbotten, med tyngdpunkt på samhällsutveckling.

Christoffer Gramner, projektledare på Formsmedjan, ser fram emot framtagandet av webbplattformen:

– Vi som bolag har en övertygelse om att landsbygdens tillväxtpotential ur flera aspekter är väldigt betydande. Spira Mare-projektet går helt i linje med vår tro på Norrbotten och Norrbottningarna.

Leif Engström från Spira Mare om målet med samarbetet: 

– Det är väldigt viktigt att nå ut till sökande när vi nu närmar oss slutet av perioden med en ny, användarvänlig och funktionsanpassad webbsida.

– Huvudanledningen till att vi valde Formsmedjan som partner i detta arbete är att vi har fått ett professionellt bemötande med en ovanlig lyhördhet vilket fick oss att kunna visualisera vad vi egentligen ville ha, avslutar Engström. 

Håll utkik när nya webben lanseras och tipsa gärna alla i era nätverk som kan dra nytta av projektet. Landsbygdens eldsjälar bär på många små- och storskaliga drömmar som väntar på att förädlas och förverkligas med stöd av fonderna.

21 mar 2019

Stolt samarbetspartner till Giving People!

Vi väljer att stötta organisationen Giving People i deras viktiga verksamhet. Läs mer om deras arbete och bidra gärna om ni har möjlighet.

Giving People är en organisation som arbetar för att hjälpa barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet. De ger akut hjälp i form av mat, blöjor, barnkläder och andra viktiga förnödenheter. Organisationen har sedan starten i september 2013 förmedlat ett stort antal matkassar, kläder och hygienartiklar till över 15.000 barnfamiljer över hela Sverige.

Deras strävan är att inga barn i Sverige ska behöva gå och lägga sig hungriga.

Mer information om deras arbete och hur man kan stötta finns på deras hemsida.

13 mar 2019

Vi är på miljöteknik-konferens

Just nu pågår en HTC-konferens i Umeå, anordnad av det EU-finansierade miljöteknikprojektet Green North. Formsmedjan är samverkanspartner i Green North, och delar av firman befinner sig på konferensen och deltar bland föreläsningar och diskussioner.

HTC står för hydrotermisk karbonisering och är en metod som ser kommersiellt lovande ut för att kunna omvandla slam och andra våta och svårhanterliga material till värdefulla produkter, exempelvis biokol.

Så i dagarna, mellan 13-14 mars, samlas kloka hjärnor från akademi, industri och samhälle i Umeå för att tala om hur man dels kan arbeta med själva metoden, dels hur kunskaper om den ska kunna tillämpas i praktiken.

Första dagen har haft akademiskt fokus, dag två ligger fokus på tillämpning. Vi har spetsat öronen!

Klicka här om du vill veta mer om Green North projektet

28 feb 2019

Här är nya webben för Boden Business Park

Formsmedjan har fått i uppdrag att leverera en ny webbplattform för Boden Business Park, som nu har lanserats. Det är en modern och tillgänglig plattform med siktet mot oupptäckta talanger, utveckling och innovationsprojekt.

–  Den stora utmaningen med att jobba med Boden Business Park är att man utgår från de mest expansiva och dynamiska utvecklingsprocesserna som sker i Sverige, för att mejsla in det i enkel kommunikation som alla ska kunna förhålla sig till, säger Palle Andersson, VD Formsmedjan.

Det kommunala bolaget Boden Business Park verkar främjande och skapar förutsättningar för att näringslivet ska växa inom fem huvudsakliga utvecklingsområden. Detta gör man bland annat genom att attrahera talanger, företag samt investerare till Boden och erbjuda näringslivet kompetensutveckling och innovationsfrämjande aktiviteter.

Palle Andersson fortsätter:
– Samtidigt är det svåra just också det mest roliga och utvecklande. Branscher korsbefruktas där nya outforskade områden och affärsmöjligheter utforskas och får liv. Att vi har fått möjligheten att försöka spegla det fantastiska arbete som bedrivs varje dag på Boden Business Park och att få vara med att bidra till den fortsatta utvecklingen är en ynnest.   

– Med den nya webben vill vi synliggöra vilken levande plats Boden Business Park har blivit och samtidigt förenkla för företag och studenter att skapa kontakter och initiera aktiviteter för att driva på den positiva utvecklingen här, säger Malin Winsa, Boden Business Park, samtidigt som full byggaktivitet råder just bakom henne där nya företag, talanger och mötesplatser kommer samsas i det 5 400kvm stora nybygget.

Besök nya webbsidan för Boden Business Park här!

 Kontaktpersoner:
Palle Andersson, Formsmedjan
palle@formsmedjan.se 

Malin Winsa, Boden Business Park
malin@bodenbusinesspark.se 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago