Hoppa till innehållet
21 feb 2019

Squid Plus väljer Formsmedjan

Squid är ett butiksdatasystem som i första hand inriktar sig mot dagligvaruhandel, modeföretag och snabbmatsföretag och som tidigare varit ett affärsområde inom FDT Systems. Nu avknoppas bolaget Squid Plus från FDT Systems och nya ägare tar över rodret. 

– Vi inom Squid Plus ser fram emot att med full kraft kunna satsa på att erbjuda relevanta tjänster och i än högre takt kunna utveckla verksamheten för de prioriterade målgrupperna, säger nya ägaren Göran Johansson.

– Ett centralt steg för att kunna nå våra högt ställda målsättningar kommer vara att växla upp kommunikationsinsatserna och då har vi valt att samarbeta med Formsmedjan Strategisk kommunikation som vi känner väl till sedan tidigare, säger Kent Forss från Squid Plus.

Formsmedjans uppdrag ligger i detta skede på att ta fram logotyp, webbsida och säljmaterial. 

– Vi välkomnar Squid Plus till oss på Formsmedjan och ser fram emot att vara med i deras kommande utvecklingsresa, vi känner tillit till varandra och det är basen för att kunna skapa kommunikation som verkligen fungerar, säger Palle Andersson, VD Formsmedjan.

 

Kontaktpersoner:
Palle Andersson, Formsmedjan
Palle@Formsmedjan.se

Kent Forss, Squid
Kent.forss@Squid.se 

 

19 feb 2019

Välkommen Bodenbo!

Bodenbo är en allmännyttig bostadsstiftelse som med drygt 2000 lägenheter och ett antal kommersiella lokaler är Bodens största hyresvärd. Precis som staden Boden har Bodenbos förutsättningar förändrats de senaste 25 åren och man är nu inne i en stark utvecklingsfas.

Under 2018 har Formsmedjan varit med och framtagit en ny varumärkesplattform vilket utmynnat i bland annat en ny grafisk profil för att signalera och tydliggöra Bodenbos arbete idag och i framtiden.

– Vi är glada över den nya varumärkesplattformen som signalerar att vi är ett nutida fastighetsbolag där hållbarhet står i fokus. Det ska naturligtvis speglas i vårt utseende, vilket vi tycker att den nya grafiska profilen gör, säger Johan Johansson.

Även en förbättrad kommunikation med hyresgästerna genom att erbjuda en ny kundtidning ligger på schemat och tillsammans med nya fasadskyltar och nya elbilar kommer Bodensarna successivt märka av förändringen.

– Det är ett hedersuppdrag att få vara med på ett hörn när Bodenbo satsar på en utvecklad kommunikation med sina hyresgäster och övriga intressenter, där man förhoppningsvis får ut budskapet om alla fantastiska saker man gör, säger Christoffer Gramner, projektledare på Formsmedjan. 

14 jan 2019

Så var Formsmedjans 2018

10 år har gått sedan vi startade Formsmedjan. Känns ibland som igår, ibland som en evighet sedan. 

Det tionde året har varit ett trevligt år där vi hittat på lite fler nätverksaktiviteter med våra kunder. Vår numer klassiska golftävling fick konkurrens av jaktarrangemang, julmingel och en härlig padelturnering som triggade killar och tjejer till kamp och nya bekantskaper.

Arbetet internt
Under året har vi arbetat ganska mycket med interna processer för att bli bättre. Det har gått väldigt bra. Vi har rekryterat, förändrat i ledningen, funnit nya ledningsmodeller och skapat nya strukturer kring våra arbetsmodeller. Det arbetet fortsätter och ska generera långsiktiga vinster både för oss och våra kunder, nu och i framtiden.

Som företag vill vi vara en arena där människor utvecklas, där man som medarbetare känner stort ansvar och frihet. Där växer kreativitet på ett affärsutvecklande plan, som kommer våra kunder till godo. Vi vill ge trygghet och omtanke till våra medarbetare.

Nya och befintliga kunder
Ekonomiskt har året varit bra. Christoffer har fört in en annan motor i vårt eget sälj och marknadsarbete som vi kunnat sprida i organisationens alla roller. Det har inneburit fler nya kunder att ta hand om.

Våra befintliga kunder är världens bästa för oss, och vi tycker det är ett privilegium att få vara en del i deras resa mot framtiden. Förutom att de anlitar oss för våra tjänster så tillför de utmaningar, erfarenhet och nya nätverk. Våra kunder är helt enkelt en central del i vår egen utveckling.

Nu blickar vi framåt
Efter ett fantastiskt tionde år ser vi nu fram emot att tillsammans med våra kunder och samarbetspartners fortsätta utvecklas och bli fler. Vi kommer flytta till nya lokaler under året då vår hyresvärd ska expandera sin pensionatsverksamhet.

Tack för dessa 10 år, med förhoppning om 10 fantastiska år till.

Palle Andersson, vd Formsmedjan

20 dec 2018

Tack för julminglet!

Varma tack alla som kom till vårt julmingel i går! Vi firade 10 år av Formsmedjan i gott sällskap. 

Under kvällen auktionerade vi ut en tavla målad av vår art director Pierre Johansson, där pengarna går oavkortat till Kvinnojouren i Boden. Heja Hermelinen som lade det vinnande budet på 3 000 kronor!

Tack också ni som spelade Pablos spel till förmån för Kvinnojouren i Boden, där Formsmedjan skänkte 100 kronor för varje avklarad nivå. Tillsammans klarade vi 16 stycken nivåer av spelet. Allra längst kom Sebastian Ojala från Frozen Waffle – grattis!

Geniknölar gnuggades också flitigt i rimstugan. Vinnaren rimmade som följer om en skoteroverall:

”När kylan pockar på
När du fryser så
Nu blir det andra bud
I din nya vinterskrud”

Nu ser vi fram emot 10 år till! 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago