Hoppa till innehållet
20 sep 2019

AD-Pierre i graffiti-utställning och bok

Visste du att vår art director Pierre Johansson målat Sveriges äldsta bevarade graffiti? Nu startar en utställning om målningen och konstnärerna bakom den.

Just nu pågår en utställning på Regionhuset i Luleå om en av Luleås första graffitimålningar, den bakom Ripan. Utställningen heter Slow Limits och handlar om konstnärerna bakom Luleås graffitiscen samt målningen och kontexten runt den.

Det är Tobias Barenthin Lindblad som skrivit en bok och satt ihop utställningen på samma tema. Varför kom målningen till, vilka stod bakom, vad gör de nu – och vad har graffitin för plats i samhälle och konst?

Missa inte utställningen om en av Luleås mest ikoniska väggar. Upplev den i Regionhuset i Luleå från 20 september till 5 november.

Dags att fylla på i biblioteket? Köp boken här.

PS. Eftersom Pierre är väldigt o-skrytig så passar vi på att publicera nu när han är på vernissagen. Vi som inte var med och målade (och detta tål att upprepas) Sveriges äldsta bevarade graffiti tycker nämligen att det är jättetufft.

Alla nyheter

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago