Hoppa till innehållet
3 jan 2020

Formsmedjans 2019 – utvecklingsresa, samarbeten och många roliga uppdrag

2019 blev ett händelserikt år för oss på Formsmedjan. Helt nya samarbetspartners, en flytt till helt nytt kontor och mycket mer.

Det har blivit dags att sammanfatta året som gått. Här är några saker vi minns från året som gått, och varför.

Vi tog vårt pick och pack till Drottninggatan
Innan semestern blev det flytt till helt nya lokaler – helt anpassade efter oss. Tillsammans med grannen a och d arkitektkontor utformade vi lokalerna. Känns otroligt lyxigt, är effektivt och riktigt behagligt.

Nya kunder
Sedan våren samarbetar vi nu med Svenska Basketbollförbundet och LF Norrbotten – vilket även är två kunder som Christoffer skrev upp på sin topp 5-lista över de han vill jobba med när han gjorde sin första arbetsdag på Formsmedjan för två år sedan. Att LF Norrbotten visar att centralisering inte är ända vägen att gå, genom att bland annat öppna ett helt nytt kontor ett stenkast från vårt kontor värmer hjärtat.

Formsmedjan vann Arctic Chain Hackathon
I maj gjorde vår systemutvecklare Johan en mastodontinsats tillsammans med spelutvecklingsbolaget Frozen Waffle. Tillsammans vann de programmeringstävlingen under Arctic Chain Hackathon, en del av Blockchain North.

Fira en 90-åring
Under 2019 fyllde Kero 90 år. En ren fröjd att få lyfta fram 90-åringen hela året – och se responsen från deras trogna kunder. Året kulminerade i katalogen, där vi verkligen fick lyfta fram hantverket.

Samarbete i Spanien
I slutet på april lämnade vi landet för en utvecklingsresa i Spanien, bland annat fördjupade vi vår kontakt med spelutvecklingsbolaget Genera Games. Under ledig tid ägnade vi oss åt padelmatcher. Alla var med och vägen till målet var viktigare än segern.

Positiva resultat
Det är fantastiskt att se att det vi gör får positiva effekter. För näringslivet, enskilda människor och olika sammanhang – att vi bidrar till ett samhälle vi vill bo i. Men också att vi vågar att välja bort det vi inte står för.

Nybygget
Den nya byggnaden som symboliserar framtidstro står nu stolt upp i Sävast. Innehållet består till huvuddelen av de människor som utgör framtidens kvalificerade arbetskraft. Bra jobbat alla inblandade!   

Johan & Zerpe lärde sig att det är helt OK att byta bajsblöjor
Först ut var Mackan och efter årsskiftet välkomnade vi Johan tillbaka från föräldraledigheten.

Ovan beskriver bara en bråkdel av året. Vill man veta ännu mer får man gärna komma förbi oss på kontoret och prata på gammalt hederligt vis. Som avslutning vill vi framförallt uttrycka ett stort tack till alla gamla och nya kunder som utmanar oss, vågar och gör det möjligt för oss att ha en riktigt rolig och utvecklande arbetsplats. 

Nu ska vi bli lite bättre 2020, vi är ju trots allt ett år visare. 

 

Alla nyheter

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att vi lagrar dina kontaktuppgifter enligt vår integritetspolicy till dess att du säger upp prenumerationen.

By Formsmedjan. Powered by Yago