Hoppa till innehållet
Formsmedjan sommar: Fanny, vår vetgiriga copy
13 jul 2020

Formsmedjan sommar: Fanny, vår vetgiriga copy

I dessa sommarporträtt kommer vi löpande under semestern att presentera våra medarbetare lite närmare. Vi slår på kaffemaskinen igen på kontoret v 32. 

Namn:
Fanny Bergvall

Vad gör du på Formsmedjan?
Läser och skriver. Där det finns text är jag och petar, helt enkelt.

På kontoret får jag oftast skit för mitt frekventa användande av tankstreck (journalistfasoner!) och hån för min matematikskräck (hur lyckas du!). I smyg gillar de att jag fasat in journalistlingo och att jag visar memes de inte riktigt förstår.

Jag fnular text, från kort till långt – annonser, pressmeddelanden, webbtexter, artiklar, SEO och inlägg på sociala medier är väl de vanligaste grejerna. 

Oftast jobbar jag i team med AD-Pierre, så vi bollar fram och tillbaka dagarna i ända. Det är också alltid det roligaste med det här jobbet, när Formsmedjan tillsammans skapar något vi är stolta över, som kunden tycker om och som ger effekt.

Vem är du när du inte är här? 
Jag lever ett liv i sakta mak. Absolut inget spännande och det är jag jättenöjd med. Tränar lite flås för det allmänna välmåendet, köper mat av samma anledning. Ibland försöker jag skriva någon egen text och läsa en bok här och där.

Något man inte skulle gissa om mig är att min språkanvändning privat är rena vilda västern. Otroligt stökig i chattkonversationer.

Några tankar om 2020?
Det har varit ganska mycket fullt ös medvetslös från start 2020 på Formsmedjan faktiskt. Hur vi bör kommunicera i höst beror nog mycket på den fortsatta utvecklingen av pandemin. Däremot tror jag att vi alla längtar efter ljusglimtar i tillvaron och någon slags känsla av normaltillstånd. Kanske är det dags för fler fnissiga produktioner.

OBS. Från både ett skribent- och konsumentperspektiv är jag otroligt trött på alla dessa språkliga kringelkrokar byråer och företag tar kring coronapandemin. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, skrev Esaias Tegnér.

Vad ska du göra i sommar:
Jag ska vara utomhus!! Så mycket jag bara kan!!! Tänk att man blir lika glad varje gång häggen blommar.

Läs/tittartips:
Serie: Watchmen (HBO)
Film: I, Tonya (hyr)
Bok: Återupplev den första bokslukarglädjen och läs en gammal favorit.

Besökstips:
Utomhus!! Det andra är inte så viktigt. Sitt på en gräsplätt, drick något sliskigt och käka något salt.

Redaktörens tillägg:
Fanny har ett minne som en elefant och kan citera alla texter som någon någonsin har skrivit. Har man inte Internetuppkoppling och undrar om en text så saknar man inte Google med Fanny i närheten.

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago