Hoppa till innehållet
8 jan 2021

Formsmedjan inleder samarbete för barn och ungas hälsa

Barn och ungas hälsa är långt ifrån på topp. Enligt Generation Peps senaste undersökning, Pep-rapporten 2020, är det endast 2 av 10 svenska barn och ungdomar som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet per dag. Aldrig tidigare har det varit så viktigt att engagera sig för att främja rörelseglädje och hälsosamma kostvanor som nu. Formsmedjan blir nu en del av Generation Peps folkrörelse för att inspirera fler barn och unga till en hälsosam livsstil.

Sedan tidigare är Formsmedjan och dess medarbetare engagerade inom basketrörelsen, bland annat som samarbetspartner till Svenska Basketbollförbundet. Nyligen har företaget beslutat att ta fram webbplattformen Basketkanalen, som ska underlätta för barn och unga att träna basket även under rådande restriktioner. Formsmedjan har även stöttat i framtagandet av Hermelinenfonden, som delar ut pengar till projekt som främjar barn och ungas livshälsa.

- Det känns helt naturligt att vi är med. Vi tycker att det är viktigt att bidra på de sätt man kan och att vi aktörer i samhället tillsammans bedriver förändringsarbete, säger Palle Andersson, vd Formsmedjan. 

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som funnits sedan år 2016. Tillsammans med bland andra Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten och 400 andra företag, organisationer och myndigheter arbetar Generation Pep för att skapa en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

- Det är jättekul att Formsmedjan väljer att vara med i vår folkrörelse för barn och ungas hälsa. Vi vet att detta är en utmaning som inte en ensam aktör kan lösa utan hela samhället måste kraftsamla, ju fler vi blir desto bättre kan vi jobba för våra barn och unga, säger Carolina Klüft verksamhetschef för Generation Pep.

 

Om Generation Pep:
Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på www.generationpep.se

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago