Hoppa till innehållet
Svantes Vilt & Bär digitaliserar utbud med ny e-handel
30 apr 2021

Svantes Vilt & Bär digitaliserar utbud med ny e-handel

Nu kan kunder i hela Sverige köpa lokalproducerade produkter av Svantes Vilt & Bär, direkt från förädlingspunkten i Norrbotten. Kostymen i webbsidan känns igen, men har utvecklats.

Formsmedjan har tillsammans med Svantes tagit fram den nya webbplattformen, där det tidigare uttrycket fått följa med men har getts ett modernare uttryck i både design och struktur.

– Hela rennäringen blev starkt negativt påverkad initialt av coronapandemin och en nedåtgående volym från restaurangnäringen gjorde att vi fattade beslut om att digitalisera våra försäljningskanaler, säger Andreas Renberg, vd på Svantes Vilt.

Viltföretaget Svantes Vilt & Bär har sin bas i Harads i Boden och erbjuder klassiskt viltkött med traditionsnära hantverk där råvaran står i centrum. Företaget har funnits sedan 2002 och finns nu på matvarubutiker och på restauranger i framför allt norra Sverige. Denise Sundvall, projektledare på Formsmedjan, uttrycker glädje över samarbetet:

– Svantes Vilt & Bär är ett starkt varumärke och det är glädjande att ha fått det här förtroendet. I slutändan handlar det om att, i nya format och kanaler, fortsatt vårda och bevara kärnan: ett omsorgsfullt hantverk i en näring som är otroligt viktig för norra Sverige, säger hon.

Målet har varit att hitta kunderna online när butiks- och restaurangbesöken minskat – också att webbhandeln ska bli startskottet för en mer omfattande digitaliseringsresa för företaget.

– Vi har valt att starta med e-handel, men processen har gjort att hela vår digitaliseringsresa har påskyndats avsevärt i alla led och det känns väldigt bra, avslutar Andreas.


Besök svantesvilt.se och beställ hem riktigt fint viltkött.

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago