Hoppa till innehållet
4 jun 2021

Nature’s Best: Märkningen som ökar hållbart resande

Hållbar turism genom kvalitetsmärket Nature’s Best – det är en del av Naturturismföretagens arbete. Nu har den nya hemsidan släppts.

Bakom Nature’s Best står Naturturismföretagen. Nature’s Best är ett kvalitetsmärke för gäster som söker hållbara upplevelser i svensk natur, men också ett affärsutvecklingssystem för företag som vill arbeta med ekoturism.

– För gästen handlar det om att veta att man köper av ett seriöst och hållbart företag, säger Margareta Grape, medlemsansvarig i Naturturismföretagen.

Kvalitetsmärkningen handlar bland annat om att resmålet ska respekteras, att den lokala ekonomin ska gynnas och verksamheten ska miljöanpassas – men också att kunden ska få kvalitet och trygghet under sin resa. Kriterierna har anpassats till internationella kriterier från GSTC, ett FN-initiativ som utgår från de 17 globala hållbarhetsmålen.

– Vi ger företagen verktyg att jobba mer hållbart. Ekoturism är inte nytt, men förhoppningen är att resandet efter pandemin kommer att se annorlunda ut och vara mer hållbart. Då finns detta som ett verktyg, för de företag som behöver hjälp och ett ramverk, säger Pär Innala, märkningsansvarig Nature’s Best.

Den nya webben ska lyfta fram de företag som valt hållbarhetsmärkningen och nå ut till fler som vill arbeta med hållbar turism.

– Vi tog in offerter från flera håll när vi skulle ta fram hemsidan men valde Formsmedjan för att det föll sig rätt utifrån bemötandet vi fick och vilken typ av kunder som Formsmedjan i övrigt arbetar med. Det betyder mycket med stor förståelse för det vi jobbar med, säger Margareta Grape.

Formsmedjan arbetar sedan tidigare med bland annat Sörbyn Turism & Konferens och Hela Sverige ska leva. 

– Det som Naturturismföretagen och Nature’s Best gör är otroligt viktigt, både för lokala företag och för en hållbar turistnäring. Det är fint att nu kunna presentera hemsidan och få följa utvecklingen. Och nu när sommarsemestern kommer så får jag fortsätta bocka av min egen Nature’s Best-bucket list av fantastiska resmål och upplevelser, säger Christoffer Gramner, projektledare Formsmedjan.

Läs mer om Nature’s Best här

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago