Hoppa till innehållet
Formsmedjan vinner upphandling om Jokkmokks kommuns platsvarumärke
13 dec 2021

Formsmedjan vinner upphandling om Jokkmokks kommuns platsvarumärke

Jokkmokks kommun har valt kommunikationsbyrån Formsmedjan som samarbetspartner för att uppdatera sitt platsvarumärke. Det kommer att tas fram tillsammans med en arbetsgrupp inom Jokkmokks kommun –  och kommunens medborgare.  

– Norra Sverige har omvärldens blick på sig just nu och vi vill att fler ska få chansen att upptäcka Jokkmokks kommun som en plats där familjen, företaget och besökare kan trivas och växa på, säger Monica Lundkvist, kommunchef. Det är helt rätt i tiden att vi gör en översyn just nu. Offerten från Formsmedjan speglade det behov vi hade så vi är glada att kunna samarbeta.

Det är från jokkmokkarna själva som arbetet kommer att utgå. En enkätundersökning kommer under slutet av december att skickas ut till samtliga invånare och företagare inom kommunen för att få så bra insikter som möjligt. Medborgarna, kommunen, näringslivet, föreningslivet med mera är de som tillsammans ska utgöra det kommande platsvarumärket.

– Ett arbete som detta är viktigt att göra grundligt och tillsammans med de som faktiskt bor, lever och verkar i kommunen. Det handlar om företag på platsen, organisationer och inte minst invånarna. Vårt arbete ska se till att landa i en gemensam nämnare hos alla dessa intressenter för att det att fungera och få utväxling framöver. Om inte intressenterna kan relatera eller identifiera sig med varumärket blir det svårt att hålla det levande, säger Annica Smith på Formsmedjan.

Enkätundersökningen skickas ut postalt och digitalt under slutet av december 2021. Arbetet med att uppdatera platsvarumärket för Jokkmokks kommun kommer att pågå vintern 2021/22.

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago