Hoppa till innehållet
Ett svart hål som äter upp vår tid men som ger oss oceaner av möjligheter!
18 nov 2022

Ett svart hål som äter upp vår tid men som ger oss oceaner av möjligheter!

Ingen har säkert missat att många varit upprörda över att plattformar som Instagram, Facebook, Tiktok och Youtube pushar video. Många har varit rent ut sagt arga över den utveckling som sociala medier har tagit. Men…Det är vårt fel!

Om vi hade tittat lika länge på ett foto som vi tittar på en video så hade vi aldrig behövt hamna här. Utvecklingen beror på att plattformarna har dragkamp om användarna och vad är då viktigast av allt? Jo, vår tid! Plattformarna vill att vi ska spendera all vår tid hos dem och då ger de oss innehåll som gör att vi stannar kvar så länge som möjligt. Desto mer tid vi spenderar på en plattform innebär ökade annonsintäkter till just den plattformen.

Det är viktigt att komma ihåg att ingenting är gratis även om vi inte betalar med våra pengar för att använda dessa plattformar. Vi betalar med vår tid och om du inte tjänar pengar på sociala medier är det någon annan som tjänar pengar på din närvaro där!

Det har inte heller varit så enkelt att nå ut med ditt budskap till din målgrupp som nu. Står du och funderar över om ditt företag ska finnas på sociala medier så är svaret ja. Det finns oceaner av exempel på företag som tack vare sociala medier når ut med sin produkt i hela landet eller till och med världen. Med noll kronor i budget på marknadsföring kan du med din telefon ta över världen om du bara vet hur man ska göra och investerar din tid.

Sociala medier är ett relativt nytt fenomen fast det känns som att det funnits för alltid. Följden av att plattformarna växer och att fler använder dem blir också att makten succesivt förflyttas och tar nytt uttryck. Det går i princip att nå ut till miljoner människor med bara ett knapptryck. Det går att bilda opinion, visa på missförhållanden eller vinna politiska val. Vi har sociala medieprofiler idag som har mer räckvidd än alla våra största tv-kanaler tillsammans.

 

"Utvecklingen är spännande, men det är en skräckblandad förtjusning! Jag försöker se hela bilden men mitt eget användande av sociala medier är inte i regel som konsument av innehåll utan som producent. Jag analyserar och funderar vad som ska få dig att titta så länge som möjligt på mitt innehåll medan jag samtidigt är lite orolig över utvecklingen. När man kommer in på plattformarna så sugs man in i ett svart hål som äter upp vår tid men som också ger oss möjligheter vi aldrig tidigare haft."

- Pontus Johansson, Digital Kreatör på Formsmedjan

 

”Sociala medier ger oss en möjlighet att nå ut på ett sätt som inte varit möjligt tidigare och prata direkt och ofiltrerat till potentiella kunder.”

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago