Hoppa till innehållet
Välkommen Vita
13 sep 2023

Välkommen Vita

Ni som varit förbi vårt kontor på sistone har säkert stött på vår senaste praktikant Vita. För er andra kommer här en beskrivning av denna hitflyttade formgivare som vi Formsmeder efter kort tid redan förstått hyser en stor omtanke om andra.

Hej Vita, kan du berätta lite mer om dig själv?
Jag heter Vita, har 16 års erfarenhet som grafisk designer och kom till Sverige på grund av att kriget i Ukraina. Min övertygelse är att rätt design gör människors liv enklare. 

Vad har du för bakgrund?
Jag har grundskola, gymnasium samt universitetsexamen i matematik och ekonomi. Jag är utbildad lärare och har en 1-årig utbildning som data designer. Min karriär började med att som grafiker producera studiematerial på universitetet i min hemstad där jag är född och uppvuxen. Sedan arbetade jag för ett privat tryckeri som data designer, där jag gjorde presentationsmodeller för böcker, tidningar och instruktioner. De senaste 10 åren jobbade jag på ett Läkemedelsföretag "Yuria Pharm" i Kiev. Där designade jag tryckmaterial till bipacksedlar och läkemedelsförpackningar. 

Hur ser ditt liv ut nu?
Jag bor i Södra Svartbyn, Boden, i en villa tillsammans med min sambo Per, min son Artur och våran katt Oti.

Har du några fritidsintressen?
Fritiden ägnar jag mycket med familjen. Husvagnsturer tycker jag mycket om och även promenader i naturen. Vintertid är det skoterutflykter och isfiske som jag tycker om.

På fritiden studerar jag svenska, gillar sport, framförallt volleyboll och generellt att vara aktiv. 

Vad gör du på Formsmedjan?
Jag arbetar med designuppdrag åt olika företag och organisationer. På Formsmedjan försöker jag lära mig om det skandinaviska formuttrycket. Jag försöker verkligen att lära mig, då allt nytt för mig! Det här är en mycket spännande upplevelse i mitt liv som designer!

Hur är det att vara på Formsmedjan/Boden/Norrbotten?Att vara på Formsmedjan och få arbeta med designuppdrag är utmanande och väldigt roligt, att förstå vad uppdragsgivarna vill, men också lärorikt att ställa frågor på svenska. Design i sig är lätt för mig och något jag tycker om att göra.

Kul tycker vi att du Vita valt just Boden och Norrbotten! 

 

 

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago