Hoppa till innehållet
8 maj 2020

Nytt ansikte på kontoret

Under några veckor har vi på Formsmedjan förstärkning i form av Rasmus Svensson från LTU som gör sin praktik hos oss. I dessa tider av färre fysiska möten, så får vi istället presentera honom för er digitalt istället för över en kaffekopp. 

Vem är du, Rasmus?
- Jag är 25 år gammal och kommer från Järfälla. Jag bor för närvarande på Porsön i Luleå och studerar andra året Grafisk Design på Luleå Tekniska Universitet. Favoritsysslan på fritiden är rollspel, gaming och lyssna på power metal. Vill jag utmana både kropp och sinne kör jag gärna lite bouldering. 

Vad gör du här om dagarna då?
- Här på Formsmedjan har jag fått jobba med grafisk formgivning som logotyper, affischer, ikoner och andra grafiska element åt riktiga kunder, vilket har varit sjukt spännande. Det finns alltid något nytt att göra, så man är aldrig uttråkad!

Ge ett snabbt utlåtande!
- Kollegorna är hjälpsamma och är inte rädda för att ha kul. Det finns en riktigt skön stämning på arbetsplatsen som man ser fram emot att komma till nästa dag. Jag har känt mig varmt välkommen i gänget under min tid här.

 
Några ord från Marcus Zerpe, delägare och CD:
- Vi har under flera år tagit emot praktikanter från olika typer av utbildningar och det är något som vi också kommer fortsätta med. Med nya människor så kommer också nya perspektiv vilket är en förutsättning för utveckling.

Varför tar Formsmedjan in praktikanter?
- Det är en win-win situation för alla inblandade, och vi har märkt att oavsett om våra praktikanter blir framtida anställda, leverantörer, beställare eller samarbetspartners så gynnar det våra befintliga kunder och vårt erbjudande. Dessutom får studenterna känna på verkligheten och vilka krav och möjligheter som finns i vår bransch. Det gynnar dem både i fortsatta studier och senare i arbetslivet.

Hur kommer det sig att Rasmus är här?
- Att Rasmus är här är helt enkelt för att vi gillar honom. Dels det arbete vi har sett att han har utfört sedan innan, men också hur han är som person. Nu har det bara gått en dryg vecka så vi har många moment kvar att gå igenom, men hittills har det varit toppen. Han är produktiv och bidrar både som producent och vid fikabordet.

Alla nyheter

Vi hjälper våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer.

Så här gör vi

By Formsmedjan. Powered by Yago